Menu

Dagbesteding à la Coppes

Dagbesteding à la Coppes is een dagbestedingslocatie op de Helvoirtseweg in Vught die zich helemaal richt op volwassenen die blind of slechtziend zijn en bijkomende beperkingen hebben.

Deze dagbesteding is in 2013 door de Robert Coppes Stichting opgezet omdat het voor sommige mensen onmogelijk bleek om passende dagbesteding te vinden.

Wat maakt à la Coppes anders?

  • A la Coppes is kleinschalig en rustig;
  • De omgeving is geluidsarm, de ruimtes hebben een goede akoestiek;
  • Alle materialen die gebruikt worden liggen op vaste, herkenbare plekken;
  • De activiteiten zijn afgestemd op mensen die een visuele beperking hebben, materialen zijn te voelen, er is geen apparatuur die gevaarlijk kan zijn etc;
  • Er zijn duidelijke looproutes die vrij gehouden worden;
  • Het tempo van de activiteiten kan worden aangepast aan het energieniveau van de deelnemer;
  • We kijken heel gericht naar welke activiteit bij de individuele deelnemer past. Wat kan en wil een deelnemer nog ontwikkelen?

Wat biedt dagbesteding à la Coppes?

De omstandigheden zijn helemaal gericht op de visuele beperking van de deelnemers, daardoor kunnen de deelnemers hier echt bezig zijn met de activiteiten in plaats van dat hun energie ‘lekt’ naar de omstandigheden. Dat geeft ruimte om talenten te ontdekken, nieuwe dingen te leren. A la Coppes stimuleert dat deelnemers activiteiten proberen die ze in eerste instantie zelf misschien niet zouden kiezen.

De keuze is breed. Zo zijn er creatieve en ambachtelijke activiteiten,  dienstverlenende activiteiten (bakken, huishoudelijk, schoonmaak) en ICT & Administratie. Via A la Coppes kunnen deelnemers ook een gerichte training volgen zoals een training oriëntatie en mobiliteit of een computercursus.