Menu

Feestelijke overdracht sleutel woonvormen

Met een feestelijke, symbolische sleuteloverdracht hebben bewoners, medewerkers en wethouder Saskia Heijboer woensdag de overgang bezegeld van drie woonvoorzieningen in Vught van Koninklijke Visio naar de Robert Coppes Stichting.
Het gaat om de woonvoorzieningen aan het Bisschop Zwijsenplein, de Diepenbrockstraat en het Salahutuplein, met 30 bewoners en 28 medewerkers. Met de overname wordt de specialistische kennis van een bijzondere doelgroep verder gebundeld.

Zowel Visio als de Robert Coppes Stichting zetten zich in voor de begeleiding van mensen die blind of slechtziend zijn. Het verschil is dat de Robert Coppes Stichting zich vooral richt op mensen die daarnaast ook een of meerdere bijkomende beperkingen hebben. Dat kan gaan om andere lichamelijke beperkingen, niet-aangeboren hersenletsel, psychiatrische problemen, een verstandelijke beperking of autisme. Die combinatie maakt het leven vaak extra complex en vraagt om specialistische begeleiding.

In 2020 wil de Robert Coppes Stichting Kennis- en expertisecentrum zijn voor deze bijzondere doelgroep.
De overname van de woonvormen in Vught van Visio past daarbij, omdat de cliënten van deze woonvoorzieningen ook tot de doelgroep behoren. Het betekent een verdere bundeling van de schaarse specialistische kennis die er is.

Bij de sleuteloverdracht lieten bewoners hun heel uiteenlopende talenten zien. Van een sketch als minister Van der Steur tot een optreden van de ‘Color Band’, de muziekgroep van dagbesteding Coppes Couleur.