Al voor het derde jaar op rij ondersteunt de Robert Coppes Stichting de campagne ‘Houd de lijn vrij!’. Doel van deze campagne is mensen bewust te maken van de functie van geleidelijnen en het belang om deze vrij te houden. En dit is nog steeds hard nodig. Maar liefst 56% van de mensen houdt geen rekening met het vrijhouden van geleidelijnen.

Stoeptegel ‘vrijhouden’

Om mensen te blijven herinneren aan het vrijhouden van geleidelijnen, heeft ‘Houd de lijn vrij!’ een stoeptegel ontwikkeld met daarop het campagnepictogram en de tekst ‘vrijhouden’. Vanaf april kunnen de stoeptegels besteld worden. Een mijlpaal waar we supertrots op zijn en een oplossing waar veel gemeenten op zaten te wachten!

Gemeente Zaanstad heeft primeur

De gemeente Zaanstad bestelde de stoeptegels direct en heeft op vrijdag 15 mei als allereerste gemeente de tegel in het straatbeeld gelegd. We hopen natuurlijk van harte dat veel gemeenten dit goede voorbeeld volgen, zodat mensen met een visuele beperking veilig hun weg in de openbare ruimte kunnen vinden.

‘Houd de lijn vrij!’ volgen?

Wil je meer weten over ‘Houd de lijn vrij!’, kijk dan op www.houddelijnvrij.nl. Je kunt het campagnenieuws ook volgen via Facebook, Linkedin en Instagram.

‘Houd de lijn vrij!’ is een initiatief van het Bartiméus Fonds en wordt gevoerd in samenwerking met Bartiméus, de Oogvereniging, Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting.

Meer nieuws

Ga naar de bovenkant