Menu

Voorbereidingen wereldcongres VISION in volle gang

Van 25-29 juni 2017 zal hét wereldcongres over slechtziendheid, revalidatie en wetenschappelijk onderzoek VISION in het World Forum in Den Haag worden gehouden. Het thema van het congres is ‘Low vision rehabilitation: a global right’. Wetenschappers, onderzoekers en revalidatieprofessionals uit de hele wereld komen bijeen om kennis op te halen en te delen.

De Robert Coppes Stichting maakt deel uit van het organisatiecomité van dit driejaarlijks evenement en levert ook inhoudelijke bijdrages. Vanuit het samenwerkingsverband VIVIS verzorgt de Stichting samen met de organisaties Bartiméus en Koninklijke Visio een grote stand waar deelnemers terecht kunnen voor informatie over blind- en slechtziendheid. Een delegatie van professionals brengt in deze week ook een bezoek aan een woon- en dagbestedingslocatie van onze Stichting in Vught.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verzorgt op maandagochtend 26 juni de opening. Prinses Margriet vraagt als beschermvrouw van VISION 2020 aandacht voor het terugdringen van slechtziendheid door oogscreening van risicogroepen.

Meer informatie

Meer informatie over het VISION congres is te vinden op de congreswebsite.