Menu

Weer uitbreiding dagbesteding

De Robert Coppes Stichting breidt het aanbod dagbesteding opnieuw uit. In januari start op de Helvoirtseweg 167 in Vught een compleet nieuw kleinschalig dagbestedingsproject voor mensen die blind of slechtziend zijn. Doordat Activiteitencentrum Vught per 1 januari stopt met dagbesteding, dreigde een groot aantal mensen met een visuele beperking thuis te komen zitten. De Robert Coppes Stichting heeft dit feit aangegrepen om de dagbesteding voor deze doelgroep verder uit te breiden.

Gevarieerder aanbod

Op de nieuwe locatie bestaat het aanbod uit activiteiten die dagbesteding A la Coppes niet heeft , zoals montage, houtbewerking en muziek. Daarnaast komt er een vergaderzaaltje en een receptie die bemand worden door cliënten.

Opmerkelijke groei

In april 2013 begon de Robert Coppes Stichting voor het eerst met dagbesteding. Met ‘A la Coppes’ (in een ander pand op de Helvoirtseweg) bleek de stichting in een behoefte te voorzien.

Nog geen jaar later kwam daar dagbesteding ‘Diepenbrock’ bij, speciaal voor ouderen met een visuele beperking bij in samenwerking met de gelijknamige woonvoorziening.

De groei is opmerkelijk in een tijd dat veel organisaties hun dagbesteding juist inkrimpen. De Robert Coppes Stichting speelt in op een behoefte aan zinvolle, kleinschalige dagbesteding waarbij er ruimte is om talenten te ontdekken en in te spelen op uiteenlopende interesses. Voor de deelnemers is het belangrijk dat de omgeving rustig is en met weinig prikkels omdat ze hun gehoor en andere zintuigen harder nodig hebben en alle activiteiten meer energie kosten als je blind of slechtziend bent.

Meer weten over ons aanbod werk en dagbesteding?

Kijk ook op onze website bij Werk en dagbesteding.

Voor de nieuwe dagbesteding zijn we ook op zoek naar vrijwilligers. Heb jij specifieke kennis van of interesse in muziek, montage, houtbewerking? Lijkt het je leuk om iets te betekenen voor mensen die blind of slechtziend zijn? Dan komen we graag met je in contact. Meer informatie over vrijwilligerswerk bij de Robert Coppes Stichting vind je hier.